Facebook hozzászólás
264

Isteni mártások, – a mai sültekhez!

A hús kisütése nem gond, nem is sok idő. A húsokhoz kínálunk most isteni mártásokat. Ezek is percek alatt elkészülnek, és különlegessé teszi a mai menüt. Érdemes kipróbálni!

Hagyományos csirkemártás

Hozzávalók 1 liter elkészítéséhez:

8dl supréme mártás

30 dkg csiperkegomba

1 citrom

5 dkg vaj

cayenne-i bors

A supréme mártáshoz:

8dl fehér alapmártás

2 dl tejszín

4 tojássárgája

5 dkg vaj

A fehér alapmártáshoz:

15 dkg vaj

10 dkg liszt

1 liter csontlé (kockából)

őrölt bors

Elkészítése:

A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, és megpároljuk a felhevített vajon. Hozzáadjuk a cayenne-i borsot, megsózzuk, és a szűrt citromlével meglocsolva addig pároljuk, míg a levét elfövi. A supréme mártást felmelegítjük, és beletesszük a párolt, ízesített gombát. Jól összekeverjük, és egyet forraljuk. A fehér alapmártást jól felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojás sárgákat, és átszűrjük. Tálalás előtt állandó keverés közben nyers vajat morzsolunk bele.

Isteni fokhagymamártás

Hozzávalók 1 liter elkészítéséhez:

1dl olaj

8 dkg liszt

5 dl húsleves (kockából)

5 dl tejföl

2 gerezd fokhagyma

1 citrom

2 dkg kristálycukor

Elkészítése: 

Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, felengedjük húslevessel, szűrt citromlével, sóval, kristálycukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és jól kiforraljuk. Bármilyen sült húshoz, de  főtt marhahúshoz is adhatjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!