Facebook hozzászólás
378

Japán étel receptek a Kyoto étteremből-képekkel

Tonhal kék lagúna Hozzávalók: 15-18 deka vörös tonhal (2 centi vastag és 10 centi hosszú), 1 darab norilap, 5 deka tempuraliszt, 5 deka somen tészta, 5 deka fejes káposzta, 4 deka sárgarépa, 4 deka kaliforniai paprika, 0,2-0,2 deci balzsamecet és szójaszósz, 1 kiskanál reszelt gyömbér, a sütéshez olaj.

Tepannyaki tengergyümölcsei

Hozzávalók: 2 darab gomba, 5 deka cukkíni, 5 deka kaliforniai paprika,10 deka zöldspárga, 3 darab zöldkagyló, 3 darab tigrisrákfarok, 3 darab tintahal, csipet só, 1 deci rizsbor, evőkanál szójaszósz, csipet fehér bors, fél deci szezámmagolaj.

Elkészítése: a tintahalat megtisztítjuk a külső hártyától. A rákot és a tintahalat hosszanti irányban bevagdaljuk (ettől fog szétnyílni sütés közben). A zöldségeket 2-3 centis darabokra vágjuk. A zöldségeket és a tenger gyümölcseit forró olajban megpirítjuk, majd hozzáöntjük a rizsbort, a szóját és a fűszereket, 1-2 percig forraljuk. Miután beforraltuk, előmelegített tányéron szervírozzuk.

Babi lugas (gyümölcsnyárs bundázott sült fagylalttal)

Hozzávalók: friss gyümölcsök (eper, banán, zöldalma, sárgadinnye), 1 evőkanál szőlőmagolaj, 2 darab bambusznyárs, 1 darab tojás, 2 evőkanál tempuraliszt, 3 evőkanál panko (japán morzsa), 1 gombóc vaníliafagyi, 2 evőkanál barnacukor, fél deci rizspálinka, olaj (a fagylalt sütéséhez ), mentalevél a díszítéshez.

Elkészítése:a vaníliafagylaltot bepanírozzuk a következő sorrendben: tempura, tojás, tempura, tojás, panko, majd 2 órára a fagyasztóba tesszük. A gyümölcsöket 2×2 centis kockákra vágjuk, és feltűzzük a nyársra. Egy serpenyőben felhevítjük a szőlőmagolajat, és belehelyezzük a nyársakat. Miután megpirult mindkét oldaluk, hozzáöntjük a rizspálinkát és a barnacukrot. Ha a cukor elkezd karamellizálódni, lehúzzuk a tűzhelyről. A fagylaltot bő olajban kisütjük, és a nyársak mellé helyezzük egy tányérra. Mentával és karamellel díszítjük.

A képeken szereplő ételeket Varga László séf készítette a Kyoto étteremben (1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8.)

A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008. június-júliusi számában jelent meg.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!