GOLDEN KENYA
Kávékoktéllal a hőség ellen
Forró nappalok, szikrázó fények és hűs strandok: ez a nyár! Ilyenkor különösen fontos a megfelelő hidratálás. A kávémesterek ennek érdekében készítették ezt a remek koktélt, amit Te is bármikor, bárhol könnyedén elkészíthetsz. A receptet Deák Dóra alkotta mindazoknak, akik az édes, habos, kávéval teli koktélokat kedvelik, vitamindús narancs kíséretében.
Hozzávalók:
- 140ml kenyai kávé
- 100ml rostos narancslé
- 5 db kávétejszín
- 37,5ml vanília szirup
Elkészítés:
A kenya kávét elkészítjük pour overben. Shakerben összekeverjük a kávét, a narancslevet és a vaníliaszirupot. Hozzáadunk egy adag jeget és a kávétejszíneket, majd felrázzuk. Díszítésnek használjunk egy narancskarikát a pohár szélére akasztva. Figyelem: a jeget a tejszín előtt adjuk hozzá, hogy lehűtse az italunkat, és ne csapódjon ki a fehérje.
Bécsi kávé (Viennese coffee)
– A kávé nem olyan dolog, amit csak úgy megiszunk, hanem olyasmi, ami összetart bennünket – mondta egyszer Luigi Lavazza úr. Hát még a kávé és a csokoládé együtt. Ez a két finomság az igazi harmónia.
Hozzászólás zárolva.