Facebook hozzászólás
244

Könnyű francia recept ínyenceknek

A klasszikus francia recept könnyű és könnyedén elkészíthető. Ha szeretné meglepni családját egy kis különlegességgel, akkor próbálja ki a Hamis clafoutis-t!

Hamis clafoutis

Hozzávalók:

450 g kimagozott meggy

2 evőkanál meggy-, szilva vagy sárgabaracklekvár

1 citrom leve és finomra reszelt héja

50 g finomliszt

3 tojás

450 ml sovány tej

1/2 teáskanál őrölt fahéj

3 evőkanál finomított kristálycukor

porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vékonyan olajozzunk ki egy 1,3 literes, nem túl mély sütőtálat. Kissé melegítsük össze a meggyet és a dzsemet egy nagy lábasban, kevergessük, amíg a dzsem a meggyekre olvad. Kanalazzuk át a tálba, és szórjuk rá a citromhéjat, locsoljuk rá a citromlevet.
  2. A lisztet, a tojásokat, a tejet, a fahéjat, és a cukrot egy robotgéppel 30 másodperc alatt keverjük simára. Öntsük a meggyre.
  3. A tálat tegyük a sütőlemezre, és süssük 25-30 percig, amíg a sodó megszilárdul, és a lekvár kezd átbugyborékolni rajta. Hintsük meg porcukorral, és tálaljuk forrón.

Elkészítési idő: 50 perc

Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!