Facebook hozzászólás
156

Legényesen tepsis lepényes és Paradiso

Ha éppen lehangolt, fáradt és egy gyors energetizáló vasárnapi menüre vágyna, próbálja ki mindkét receptünket! Leányoknak, legényeknek egyaránt ajánljuk!

Legényesen tepsis lepényes

Hozzávalók: 800 g sertéscomb, só, bors, 1 dl fehérbor, olaj. A töltelékhez: 5 egész tojás, 1 dl joghurt, 100 g reszelt sajt, só, 400 g spenót (én kihagyom, mert nem szeretjük), 1 gerezd fokhagyma, diónyi vaj, bors, 4 párolt zsenge sárgarépa, 4 kisebb ecetes uborka.

Elkészítés:

A húst besózzuk.

A tojást a joghurttal és a sóval habosra felverjük, belekeverjük a sajtot. Tepsiben megsütjük az egyik oldalát, a másiknak lágynak kell maradnia. A lepényt óvatosan a húsra csúsztatjuk. Közben a megtisztított és megvágott spenótot kevés vajon, zúzott fokhagymával és borssal ízesítve megpároljuk, levét elfőzzük. Krémszerű masszát kell kapnunk.

Ezt rásimítjuk a tojáslepény tetejére. Hosszanti irányban elrendezzük rajta a párolt sárgarépát és az ecetes uborkát, majd óvatosan összetekerjük a húst és sonkaszerűen megkötözzük.

Tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, és előmelegített sütőben, hirtelen megkapatjuk. Ekkor aláöntjük a bort, és gyakori locsolgatás mellett pirosra sütjük (ha kell, kevés vízzel pótoljuk az elfőtt lét). A sütőből kivéve 15-20 percig pihentetjük, és nem túl vékony szeletekre vágva tálaljuk. Hidegen is kitűnő, sőt sokak szerint úgy még jobb. Vegyes salátával körítjük.

Paradiso (hosszúital)

Hozzávaló: 3 cl gin, 2 cl barackpálinka, 10 cl narancslé, a díszítéshez 1 szelet narancs.

A hozzávalókat shakerben a jéggel együtt erőteljesen rázzuk össze. Az italt szűrjük jégkockával töltött hosszúitalos pohárba. A pohár peremét narancsszelettel díszítjük.

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!