Facebook hozzászólás
1 021

Gluténérzékenyeknek szeretettel

Lisztmentes mandulatorta körtével

A fordított torták nagyon népszerűek, mert igen könnyen kivitelezhetők, most egy mandulásat hoztunk nektek, amit lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók – 26-os formához:

  • 20 dkg mandulaliszt (darált mandula)
  • 20 dkg puha vaj (nem olvasztott)
  • 20 dkg cukor
  • 3  nagy tojást enyhén felverve
  • 4 ek barna cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 8–10 szem egész mandula
  • 5-6 közepes puha körte
  • porcukor
Gluténmentes mandulatorta Fotó: Pinterest
Gluténmentes mandulatorta Fotó: Pinterest

Elkészítés 

Béleljük ki  formát sütőpapírral, kapcsoljuk be a sütőt és mossuk meg a körtéket. A cukrot keverjük ki a vajjal (kb. 5 perc, amíg a cukor feloldódik), majd adjunk hozzá a tojást és verjük további 30 másodpercig. Mehet bele mandulaliszt (otthon is megőrölhetjük egy kávédarálóban) és a sütőpor, és keverjük újabb 2 percig. Beledobjuk a szeletelt mandulát és szépen elkeverjük a masszában.
A körtéket vágjuk félbe, a magházat távolítsuk el és nyomjunk bele egy szem mandulát. A barna cukrot szórjuk a forma aljára, arra fektessük a körtéket, majd egyenletesen oszlassuk el a masszát. 150 fokon süssük kb. 40-45 percig. Ha kész, várjuk meg, míg kicsit lehűl, tegyük rá a tálcát, vagy tálat, amin szervírozni akarjuk és egy mozdulattal fordítsuk meg az edényt. (Ha forrón csináljuk, elrepedhet a tál.) Amikor teljesen kihűlt, szórjuk meg porcukorral.

Tipp: Bármilyen gyümölccsel elkészítheted, garantált a siker!

Kóstold meg  ezt is: 
Lisztmentes máktorta

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!