GYORS SÜTI
Mák és alma, avagy a megkívánós szelet
Valami mákosra vágyott Steffel Csaba. Nekiugrott az alapnak, ám a tepsibe kerülés előtt, elégurult kettő kisebb darab alma, és mielőtt továbbgurultak volna, hama-hama belereszelte a tésztába. Ja! …és olyan jópofa nevet adott neki, hogy az csak na!…
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 25 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg darált mák
- 20 dkg alma (kb.)
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 cs. sütőpor
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, kemény, fényes habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a tejjel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet, egy kis fahéjjal ízesítve, szépen, finoman összeforgatjuk a habos résszel, a végén pedig nagy lyukú reszelőn, belereszeljük az almát is. A 38 centis tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Az ilyesmi tésztáknál alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nem tapad rá „nyers” tészta akkor okés a buli! Jó étvágyat kíván: Steffel Csaba!
Húsvéti pite
Remélem, már tervezed az ünnepi menüt! Mutatok hozzá egy nem komplikált, ám egészséges menüt! Érdemes kipróbálni úgy, hogy a tetejét a leírt módon díszíted. A gyerekek imádni fogják!
Hozzászólás zárolva.