Mediterrán diéta
A mediterráneum gasztronómiájának esszenciáját a következő komponensek adják: zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, olívaolaj, hal és vörös bor. Nem hangzik rosszul, ugye?
– 2 teáskanál mogyoróvaj
– 1 alma
Ebéd
– 2 tálka friss spenót saláta
– 5 dkg grillezett csirkemell
– 1 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál vinaigrette
– 1 kis pita
– 1 alma
Vacsora
– 10 dkg hal
– 1 darab kis édes burgonya
– 2-3 tálka brokkoli, répa, paprika, hagyma és olívaolaj
– 1 tálka friss gyümölcs
Tízórai vagy uzsonna
– 1 kis marék dió, mandula, mogyoró, pekandió, stb.
A példából jól látszik, hogy aki egy ilyen menüt végig eszik, az garantáltan nem éhesen fekszik le aludni.
Ha a Magyarország lakosságát elpillesztő nyári hőmérséklet felveszi a versenyt a mediterrán országok temperatúrájával, miért ne követhetnénk ilyenkor a déli országokban bevett étkezési gyakorlatot? Ha már a szieszta intézménye csak távoli álom marad, legalább ennyit tanuljunk a mediterráneumtól!
Hozzászólás zárolva.