Melegíts be egy igazi forró csokoládéval és kakaóval!
Átfagytál? Valami szívmelengető finomságra vágysz? Ínycsiklandó illatok juttatják eszedbe a egy-egy csésze forró csoki és kakaó kortyolgatása közben a közelgő ünnepeket. Készítsd el magad!
Kellemes illatok: fahéj és citrom, narancskarikák aromája, vaníliás cukor és friss fenyőágak. Elég beleszagolni a levegőbe, hogy az ember angyalkákat lásson szemei előtt, és beleszédüljön lassacskán az ünnepi várakozásba.
Persze még tökéletesebb a hatás, ha a fagy után dermedt kezeinket egy pohár forró csokoládé vagy kakaó fölött melengethetjük.
Valódi forró csokoládé
Hozzávalók:
2 tábla étcsokoládé (lehet félédes is)
1/3 bögrényi cukor
4 bögre tej
Törd össze minél kisebb darabokra a csokoládét, és tedd egy edénybe. Öntsd hozzá az összes cukrot és 2 bögre tejet. Közepes lángon kezdd el melegíteni, de figyelj arra, hogy folyamatosan keverd! Amikor elkezd forrni, öntsd hozzá a maradék két pohár tejet. Már csak egy picit melegítsd össze, ne forrald még egyszer! Bögrébe vele azonnal!
Valódi forró kakaó
Hozzávalók:
1/4 bögrényi kakaópor (nem cukrozott!)
1/3 bögrényi cukor
4 bögre tej
Öntsd egy edénybe az összes hozzávalót, melegítsd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett. Amikor apró bugyborékok kezdenek el pezsegni a felületén, már öntheted is kedvenc bögréitekbe!
Jó kortyolgatást, kellemes szívmelengetést!
Hozzászólás zárolva.