Facebook hozzászólás
354

Mennyei eledel: steak és libamáj – nem csak húsimádóknak!

Nem hétköznapi ételt ajánlunk most. Sem ízeit, sem árát tekintve nem az. Ám aki kipróbálja, nem fogja megbánni. Mert a borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján elkészítve libamájjal, kapros paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel igazi és emlékezetes ínyencség. És nem csak húsimádóknak!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
4 darab 7 dekás libamájszelet
4 közepes fej gomba
vöröshagyma
paprika, paradicsom
fűszerpaprika
tejföl
tejszín
liszt
friss kapor
só,
étolaj

Elkészítése
A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból és fűszerpaprikából kevés zsiradékon pörköltalapot készítünk. Miután megfőtt, ízlés szerint sózzuk, tejföllel, tejszínnel és liszttel behabarjuk, majd friss kaprot adunk hozzá.
A steakeket, a libamájat és a megtisztított gombafejeket sózzuk, és kevés zsiradékon pirosra sütjük.
A kész steakre rárakjuk a libamájszeleteket és a megsütött gombafejet, leöntjük a paprikás mártással. Galuskával és burgonyakrokettel tálaljuk.

További recepteket itt olvashat!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!