Facebook hozzászólás
1 739

TÖK EGYSZERŰ A NAGYITÓL

Mogyorós habkoszorú a karácsonyfára

Nekem mindig a habcsók illata jelzi legelőször a karácsonyt. Nagyanyáink pedig mindig a lehető legegyszerűbb módon készítették a fenyődíszeket. Na, és akkor itt a nagy találkozás: a habcsók és a mogyoró. A derék nyersanyagból készíthetünk sütit csakúgy, mint karácsonyfadíszt. Előnye, hogy már most nekiláthatsz, mert remekül eláll. Nemcsak jól mutat a fán, hanem kortyolhatunk hozzá egy fincsi teát vagy egy pohár tokajit is, hogy teljes legyen az ünnepi hangulat!

Habcsók, Kép: pixabay
Ezek "csak" puszedlik, de habzsákos csillagos kinyomóval karikát is tudsz készíteni, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Verjük kemény habbá a fehérjéket, majd szórjuk bele a cukrokat és a diót. Már csak a jó öreg habzsák és a csillagtölcsér kell, hogy karikákat formázzunk vele egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Természetesen egy részéből kis habcsókokat is készíthetünk. Lassú, egyenletes tűzön szárítsuk!

Készítése jó kis családi program is lehet!

Korona a karácsonyi asztalon

Aszú és kék sajt, Kép: Furmint Photo
Kép: Furmint Photo

Karácsonykor minden ünnepi díszbe öltözik, fényfüzérek, régi díszek, illatos fenyőágak vesznek körül. A meghitt együttléthez hozzátartoznak a családi körben eltöltött étkezések is, a finom, nagy gonddal főzött fogások mellé pedig egy igazán különleges bor illik, a tokaji aszú.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!