Facebook hozzászólás
184

Őszibarackos leves, karaj és sütemény

Közkedvelt gyümölcs és remek alapanyaga levesnek, süteménynek, de még a húsételeket is különlegessé teszi – az őszibarack. Íme, legjobb receptjeink!

Őszibarackleves

Egy 3 literes fazékba belerakom a meghámozás után felszeletelt őszibarackot, kb. a fazék 3/4 részéig. Teszek bele 18-20 dkg kristálycukrot (a gyümölcs érettségétől függően), 1 csipet sót, és felöntöm vízzel, hogy jól ellepje a gyümölcsöt. Pár csepp vaníliaaromát is öntök bele. Ha felforr, akkor hozzáöntök 4 dl tejszín + 2 dl tejben kikevert vanília pudingport, és felforralásig kevergetem párszor az egészet. Ezután jó hideg vízbe rakom a fazekat, s ha már elég langyos, akkor beleteszem a hűtőbe.

Hidegen tálalom. Másnap még jobb!


Őszibarackos sertésszelet
 

Hozzávalók:

12 szelet karaj
1 doboz felezett konzerv őszibarack
5 dkg vaj vagy margarin
2 gerezd fokhagyma
1 deci tejszín
5 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg füstölt sajt (karaván)
só, szerecsendió, fehér bors

Elkészítés:

A kiklopfolt húst megsózzom, borsozom, reszelt szerecsendióval megszórom. Nagyjából 10 percet állni hagyom, majd gyorsan átsütöm az 5 dkg vajon. Egy kis  olajjal bekenek egy tepsit. Belerakom a húst. A felezett őszibarackot ráhelyezzem, az apróra szeletelt fokhagymát lazán a húsra dobom. A tetejére füstölt sajtot reszelek, ezután megszórom reszelt trappista sajttal. A tejszínt aláöntöm.

Hideg sütőbe helyezem, 20 percig 200 fokon alufóliával letakarva sütöm, utána a fóliát eltávolítom, és még 15 percig pirítom. Amikor szép piros lesz a sajt, krumplipürével tálaltam.


Őszibarackos süti

Hozzávalók:

4 tojás
2 tejföl
30-30 dkg liszt és cukor
1 sütőpor

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem, margarinozott, lisztezett tepsibe öntöm. 2-3 db őszibarackot szeletelve a tetejére rakok. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 30 percig sütöm. Ehhez a mennyiséghez 30×22 cm-es tepsit használok.

Forrás: Margit receptjei



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!