POMPÁS PÁROSÍTÁS
Pulyka és körete, avagy Ahogy szoktam
Ismét úgy oldottam meg az ebédet, ahogy szoktam. Egyszerűen. Mert nem kell jobb – állítja az őrülten jó ételek szerzője! Nézzük!
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 50-60 dkg alma
- 4-5 szál szárzeller
- 5 dkg dió
- rozmaring
- bors, só
- tej
Elkészítés:
A pulykamellfilét felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, meghintjük borssal és őrölt (vagy aprított) rozmaringgal, majd egy éjszakára tejbe áztatjuk, pihentetjük. A szeleteket lecsepegtetjük, egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges tejet, serpenyőben szépen megsütjük, megsózzuk. Az almát gerezdekre vágjuk (igény szerint hámozhatjuk), a szálzellert feldaraboljuk, a diót durvára törjük. Egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon percek alatt, finoman megpirítjuk, karamellizáljuk az almát és a zellert, picit sózzuk, borsozzuk, az utolsó pillanatokban közé szórjuk a diót, ha van akkor aprítva a zeller zöldjét is.
Ez a köret gyorsan készül, tehát lehetőség szerint frissen tálaljuk!
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
Farsangi virslis rolád
Őrülten jól házasítja az alapanyagokat az Őrülten jó ételek tudója. Steffel Csaba ezt a receptet szilveszterinek nevezte, de szerkesztői megbízatásom alapján önhatalmúlag átkereszteltem farsanginak, hiszen buli az buli, és biztos vagyok benne, hogy egy jó kis házi maszkabálban is remekül megállja a helyét. Ez nagyon guszta! Feltétlenül próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.