Sós és édes töltött édesburgonya
Egyszerű, tápláló és „dobozálló” ebédötlet a rohanós hétköznapokra.
A sós „mexikói” verzióhoz a csirkemell szeleteket befűszerezzük, majd meleglevegős fritőzben vagy sütőzacskóban 180°C-on 20 percig sütjük. Felkockázzuk, majd összekeverjük a finomra aprított lilahagymával, a félbe vágott koktélparadicsommal és a lecsepegtetett vörösbabbal és kukoricával. Ezzel töltjük meg a puhára sült édesburgonyát és avokádószeletekkel díszítjük. Megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával.
Az édes verzióhoz megszórjuk a burgonyát fahéjjal, majd felkarikázzuk a banánt és a közepébe sorakoztatjuk. Mogyoróvajat csorgatunk a tetejére és áfonyával és magvakkal díszítjük.
Ezt is olvasd el:
- 2 növényi alapú fehérje recept, hogy te is csúcsformába kerülj ősszel!
- Így készítsd ezt a finom és gyors őszi csemegét: almás tócsni
Hozzászólás zárolva.