Facebook hozzászólás
177

Süss! Áfonyás-túrós minikalácsot

Meglepve látom, hogy környékünkön a legkisebb zöldségesnél is kapható már a friss áfonya. A túróval különlegesen finom ízhatást ér el ez a gyümölcs. Süssünk belőle -Áfonyás-túrós minikalácsot-, délutánra!

Áfonyás-túrós minikalács

Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 340 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

Áfonyás-túrós minikalács
– 1 csipet só
– 3 dkg élesztő
– 1/2 db citrom
– 8 dkg vaj
– 2 db tojássárgája
– 1 db tojás
– 2,5 dl tej
– 8 dkg porcukor
– 40 dkg finom liszt

Töltelék
– 25 dkg tehéntúró
– 3 db tojás
– 8 dkg porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1/2 db citrom
– 1 maréknyi áfonya
– 1 üveg áfonyalekvár

Áfonyás-túrós minikalács
1 dl langyos tejben 2 dkg porcukorral meg egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék porcukrot, egy csipetnyi sót, a tojást, a tojássárgáját meg a felolvasztott vajat. Belereszeljük a citrom héját, majd a megkelt élesztővel és a maradék langyos tejjel összegyúrjuk. A tésztát simára kidolgozzuk, és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, egy nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A megkelt tésztakorongok felét megtöltjük a töltelékkel, betakarjuk a korongok másik felével. A kalácsokat kivajazott, kilisztezett tepsire sorakoztatjuk, és újra megkelesztjük. A közepébe mélyedést nyomunk, és mindegyikbe pár szem áfonyát és 1-1 kiskanál áfonyalekvárt teszünk. A kalácsok tetejét és a
széleit megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

Töltelék
A túrót áttörjük, és alaposan kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és 2 tojás sárgájával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a túrótöltelékbe keverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze.

forrás: www.videkize.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!