Színes és rafinált ételek
A színes, a tányéron rafináltan elrendezett étkek harmonikus látványa pozitívan befolyásolja az asztalhoz ülők lelkiállapotát, gerjeszti a kulináris élvezet iránti vágyat, felerősíti a jókedvet és az életörömöt.
Elkészítése: a lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd megöntözzük a citrom levével, és körülbelül fél órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben a vajon megpároljuk a hagymát. Felöntjük a hallével és a borral, beleszórjuk a kapribogyót, és sűrűre forraljuk. Hozzáadjuk a narancslevet is, majd beletesszük a lazacszeleteket, és enyhe lángon 5-6 percig főzzük mindkét oldalukon. Végül a tejszínt is a szószba keverjük, majd egy percig összeforraljuk. Párolt rizzsel és párolt spárgával kínáljuk.
A cikk a Konyha&Fürdő Magazin 2009/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.