ÜNNEPI FOGÁS
Szűzpecsenye bacon-köntöseben, mindenféle földi jóval
„Az elmúlt időszakban a fészen volt egy kis játék, egy „verseny”, ahol próbáltam az egyszerűséget előtérbe helyezni; ezért használtam olyan dolgot is, ami itthon nem. Jó szokásom szerint, az ízekkel és a (talán) meglepő párosításokkal játszottam egy picit. Mivel az ítészek találtak ennél jobbat, a játék további részében már nem veszek részt. Ezzel nincs is baj; a verseny egy ilyen játék és pont. Az étel amit akkor készítettem, viszont többet érdemel annál, hogy csak úgy elsüllyedjen.” Ezekkel a sorokkal ajánlotta ezt a pazar fogást az őrülten jó ételek szakértője, Steffel Csaba.
Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 12 szelet bacon
- 40 dkg mexikói salátaalap – zöldségkeverék
- 80 dkg burgonya
- 1 doboz cottage sajt – friss, szemcsés sajt (20 dkg)
- 1 szál szárzeller
- 5 dkg vaj
- szerecsendió
- kakukkfű
- bors, só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még langyos állapotában megpucoljuk, egy burgonyatörővel összetörjük, belekeverjük a sajtot, és az időközben apró kockákra vágott szárzellert, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, tálalásig melegen tartjuk.
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, feldaraboljuk adagonként 3 darabra, megborsozzuk, majd 1-1 szelet baconba göngyöljük; egy serpenyőben, kevéske zsiradékon, mindkét oldaláról szépen megsütjük.
A vajat egy edényben megolvasztjuk, és fedő alatt, időnként bele-bele kevergetve puhára pároljuk a zöldségkeveréket, megsózzuk, és kakukkfűvel ízesítjük.
Tálaláskor a tányérra halmozzuk a „burgonyapürét” ráültetjük a baconba göngyölt szűzfalatokat, és szépen köré rendezzük a zöldséget. Igazi, friss hangulatú, ünnepi fogás!
Nyúlcomb és medvehagyma, avagy 5x gondoltam
Tegnap pompás kis filézett nyúlcombra akadtam a boltban, gondoltam finom és legendás paprikást készítek belőle, galuskával. Aztán ahogy a sorok között bandukoltam, elém ugrott egy doboz akciós, kicsit idősebb, enyhén megbarnult sampipi gomba, gondoltam, akkor Bakonyi nyuszi lesz belőle.
Ma elmentem a zöldségeshez, és jé! már van medvehagyma, na akkor gondoltam pompás medvehagymás ragu lesz belőle, mondjuk tejszínnel. És végül nehogy nehogymá’ galuskával egyem – gondoltam -, inkább egy laza kis puliszkát dobok mellé, megpirítva, gondoltam… Na kérem, valahogy így készülnek Steffel Csaba ételei.
Hozzászólás zárolva.