Facebook hozzászólás
2 472

HOLDÚJÉVI MEGLEPETÉS

Tavaszi tekercs Márti keleti konyhájából

Már akkor imádtam a távoli ínyencségeket, amikor még nem is ismertem tengerész férjemet, és még nem is jártam arra! Oldalán aztán fél évet tölthettem a Távol-Keleten, sok embertől tanulhattam remek tippeket, fogásokat, és persze a hajószakácsok is sokat segítettek! Köszönet érte! Ma is nagy szeretettel gondolok Rájuk! Holdújév, és az Ő tiszteletükre pedig itt egy remek kis tavaszi tekercs a zöldségek, az egészség jegyében!

Tavaszi tekercs, Kép: pixabay
Tavaszi tekercs, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 tasak kész rizstészta mélyhűtőből
  • 25 dkg darált hús sertésből, pulykából vagy csirkéből
  • 10 dkg apróra kockára vágott zeller
  • 10 dkg gomba kis kockára vágva
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek kukoricakeményítő 3 ek vízben feloldva
  • 3 ek olaj
  • ½ kk só

Elkészítés:

Azért használok kész rizstésztalapot, mert házi módon nagyon macerás elkészítése. Az itthon kapott alapanyagok miatt sose lett az igazi… A fagyasztott is leheletvékony, nem szakad, annyit veszek ki a tasakból, amennyit felhasználok, és nagy előnye, hogy a „maradékot” nyugodtan vissza lehet fagyasztani, semmit nem veszít sem értékéből, sem szavatosságából.

Szóval veszem a „mutatványomhoz” az egyik wokomat, de jó a mélyebb serpenyő is. Felmelegítem az olajat, hozzáadom a húst, és addig kevergetem, sütöm, amíg látszik, hogy megsült, barnás. Most jöhet a zeller, a gomba, a szójaszósz, és egy pici só (a végén újrakóstoljuk, és még akkor is adhatunk hozzá egy kis sót!). Most hozzáöntöm a keményítős vizet. Veszítse  el a massza nedvessége jó részét. Lekapom a tűzről, nehogy leégjen.

Közben egy nagy vágó- vagy gyúródeszkára kiterítem a rizslapokat. Egyik sarkukba teszek egy adag tölteléket, csücskét felhajtom, két oldalát rá, és feltekerem, min t mintha töltött káposztát készítenék. Végét, és tetejét „ragasszuk le” egy kis tojásfehérjével vagy ha maradt még a tálban, egy keményítős vízzel. Bő, forró olajban süssük aranysárgára a tekercseket, mártogatókkal, zöldségekkel kínáljuk!

Természetesen a tölteléket azzal variálod, amivel csak akarod, sőt, hús nélkül is pompás!

Jó étvágyat!

Kínai zöldségleves Maxtól

Kínai zöldségleves, Kép: Szeiler Gábor
Kép: Szeiler Gábor

Ez itt Max egyik kedvenc keleti levese. Sokféle zöldséggel, egy kis halszósszal megbolondítva, tökéletes gyors leves. Arra figyeljünk, az elkészült levest már ne forraljuk, mert a keményítő összetörik, elveszti a hatását!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!