Facebook hozzászólás

EGZOTIKUS KÜLÖNLEGESSÉG

Gyors édes-savanyú csirkeleves

Keleti ihlet, magyarra átdolgozva, kicsit egyszerűsítve, lábaskában. Inkább a combfilét, mint mellét, az szerintem száraz ebben a formában. Tudom, kicsit soknak tűnik az ananász, de azt is tudom, hogy aztán mikor tányérba kerül, keressük majd a gyümölcs darabokat. Ezekkel a gondolatokkal ajánlja Max Nektek ezeket a finom falatokat.

Gyors édes-savanyú csirkeleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az ananászt csepegtessük le, de a levét tartsuk meg. Keverjük össze az ecetet a mézzel, a ketchuppal, 3-4 evőkanálnyi ananász lével és a szójaszósszal.
  2. Kevés olajon pirítsuk le a hagymát és a húst. Adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát, az ananászt, és a fűszert. Sózzuk, és borsozzuk (sóval óvatosan, a szójaszósz sós), kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a zöldség lével.
  3. Főzzük 8-10 percet, majd adjuk hozzá a mézes ketchupot, és forraljuk össze, majd közepes energián főzzük 8-10 percet. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk, és sűrítsük be a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.

Ehhez kíván jó étvágyat: Max

Könnyen elkészíthető különleges keleti húsos receptek

Akik ismerik és szeretik a keleti konyha ízeit, azok tudják, hogy a Ton Katsu vagy éppen a Tori karage nem valamilyen harcművészet furcsa kifejezései. Könnyen elkészíthető húsok, szárnyasok receptjeit ajánljuk most!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!