Facebook hozzászólás
297

Többféle menü, receptek szilveszterre

A Konyha és Fürdő Magazin többféle menüt is ajánl az év utolsó napjára. Válogassanak kedvükre, mindenki meglelheti a kedvencét, és vendégeiket is garantáltan elkápráztathatják.

Elkészítése: a kacsamellet, miután bőrét eltávolítottuk, sóval, borssal bedörzsöljük, serpenyőben mindkét oldalát elősütjük, utána kakukkfűvel megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, hogy a közepe rózsaszín maradjon. A megmosott zöldségeket feldaraboljuk, összekeverjük. A kacsamellből vékony szeleteket vágunk, és óvatosan beleforgatjuk a salátába. A cukorból, sóból, őrölt borsból, olívaolajból, dijoni mustárból és a borecetből dresszinget készítünk, és meglocsoljuk vele a salátánkat. Tetejét néhány szép szelet kacsamellel díszíthetjük.

 

Tengeri hal

sonkaköntösben, kagylótésztával, mangós ruccolával

Hozzávalók: a halroládhoz 80 deka vastag fehér húsú tengeri hal, 1 kis üveg aszalt paradicsom, 1 üveg bazsalikomos pesto, 16 vékonyra szeletelt füstölt sonka, tengeri só, frissen őrölt bors, balzsamecet; a tésztához 50 deka óriás kagylótészta, 1 üveg hámozott paradicsom, 1 darab zöld kaliforniai paprika, 1 darab cukkíni, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, babérlevél, oregano, fél deci tejszín; a salátához 20 deka ruccola, 1 darab mangó, balzsamecet, olívaolaj, cukor, só, reszelt parmezán.

Elkészítése: a lecsöpögtetett aszalt paradicsomot éles késsel nagyon apróra vágjuk, az olaját félretesszük. Egy tálba beleöntjük a pestót, hozzákeverjük a paradicsomot, egy kis balzsamecetet adunk hozzá és annyi olajat, hogy jól kenhető legyen. Osszuk négy egyenlő részre a halat, a sonkát és a krémet is. Egy megfelelő méretű sütőpapírt kenjünk meg vékonyan olajjal, és helyezzünk rá négy szelet sonkát úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Kenjük meg a pestóval, helyezzük rá a halakat, sózzuk, borsozzuk, és a sütőpapír segítségével tekerjük fel. Olajjal kikent tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk, és előmelegített sütőben körülbelül 200 fokon 15 percig sütjük. A halat a sütőpapírból kivéve ferdén félbevágva tálaljuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, s közben elkészítjük a ragut. Közepes lángon az aszalt paradicsom olaját megmelegítjük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, ha megpárolódott, hozzáadjuk az apróra vágott hámozott paradicsomot, a félcentis kockákra vágott cukkínit és paprikát. Ízlés szerint fűszerezzük, tíz percig kis lángon főzzük, belekeverjük a tejszínt, és sűrű kevergetés mellett még egy percig forraljuk. A közben elkészült tésztát és a ragut négy részre osztjuk, és tálaláskor a ragut a tésztára öntjük, vagy ha ügyesek vagyunk, kanállal a tésztába töltjük. A salátához a ruccolát megmossuk, lecsöpögtetjük, a szárát letépkedjük. A mangót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, húsát vékonyra szeleteljük. A cukorral, sóval, olívaolajjal és balzsamecettel salátaöntetet készítünk. Óvatosan összekeverjük a mangót a ruccolával, és tálalás előtt átforgatjuk a dresszingben. Meghintjük reszelt parmezánnal.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!