Facebook hozzászólás
165

Töltött paradicsom provence-i módra

A nyári melegben ugyan a könnyű ételek javallottak, ám a magyar gyomornak egy kis hús mindig jólesik. Ez a recept mindkét kívánságot kielégíti: próbád ki, nem fogod megbánni!

Az egész család kedvence lesz a töltött sült paradicsom! – Kép: Chefkoch.de

Hozzávalók
4 nagy húsos paradicsom (pritaminnal is finom)
12 deka rizs
30 deka darált hús
1 kis fej hagyma
2 tojás
1 evőkanál mustár
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék
2 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítése
A paradicsomok tetejét finoman levágjuk, a magokat a leves hússal együtt óvatosan kikanalazzuk, és félretesszük. A levágott tetőkből óvatosan kihúzzuk a szárát, és ezeket is félretesszük.
A darált húst a finomra vágott hagymával a lehető legkevesebb olívaolajban kis lángon óvatosan átforgatjuk, míg ki nem fehéredik. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a rizst, a paradicsomok húsát, levét, a mustárt és a provance-i fűszerkeveréket, végül beleütjük a két tojást. Addig keverjük, amíg a hozzávalók egyenletesen el nem keverednek, majd óvatosan megtöltjük a masszával a kikanalazott paradicsomokat.
200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ezután a kilátszó töltelékre reszelt parmezánt szórunk, ráhelyezzük a paradicsomtetőket, és még tíz percig visszatesszük a sütőbe.

Életforma-tippek

Aki szereti a csípőset, az dijoni mustárt is használhat az ízesítéshez!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Van, amikor sütnénk is, meg párolnánk is egyszerre, vagyis piruljon, ami a lábosban van, de azért ne kapjon oda. Na, erre találták ki a kerámiabevonatos edényeket! Nagyon magas hőfokra felmelegednek, mégsem ég le bennük az étel, vagyis ehhez a húsos rizses töltelékhez is kiválók!
Egyébként az Életforma Shopban sokféle kerámiabevonatos edényt találhatsz, a lábosoktól a különféle sütőformákig!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!