Facebook hozzászólás
3 051

Pikáns és ízgazdag

Toszkán fehérbableves

Ez egy elképesztően egyszerű, ugyanakkor nagyon finom és laktató leves, amit ráadásul számtalan módon kombinálhatsz. Akkor most jöjjön az alap.

Hozzávalók

 

  • 2 doboz 440 grammos fehérbab konzerv (óriás, normál, vagy kicsi szemű)
  • 1 doboz kukorica
  • 1 ek vaj
  • 1ek olívaolaj
  • 1 hagyma apróra vágva
  • 1 nagy sárgarépa felkarikázva
  • 3 szárzeller kis darabokra vágva
  • 1 kisebb csokor apróra vágott petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1.5 l zöldségleves vagy alaplé
  • 1tk szárított oregano
  • 2 ág rozmaring
  • 2-3 babérlevél
  • 10 dkg bébispenót, vagy rukkola
  • só, bors
  • parmezán – opcionális

 

Toszkán fehérbableves Fotó: Pinterest
Toszkán fehérbableves Fotó: Pinterest

 

Elkészítés

Egy fazékban melegítsd fel az olívaolajat és a vajat. Add hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a petrezselymet és kicsit pirítsd át. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az alaplé, a só és az összes fűszer. Főzd kb. 10 percig, majd add hozzá a babot és a kukoricát is és még legalább 10 percig rotyogtasd, amíg összeáll az egész. A spenótot csak a legvégén dobd bele. Ha kicsit savanykásabbra szeretnéd, tehetsz bele egy fél evőkanál ecetet, vagy egy fél citrom levét is.  A tányérban megszórhatod parmezán sajttal és nagyon jól passzol hozzá a pirított, fokhagymás kenyér.

Tipp: Ha a krémleves a mániád, menj át rajta egy botmixerrel és zúdítsd bele egy kis főzőtejszínt. Készítheted úgy is, hogy a zöldségekkel együtt lepirítasz egy kis csirkemellet és/vagy kolbászt.

Ha szereted a leveseket, próbáld ki ezt is: 
Currys karfiolleves
Narancsos sütőtökleves
Sült céklaleves
Szilvaleves



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!