Facebook hozzászólás
292

Van, aki forrón szereti … de hidegen is tökéletes!

A kihűlt kávé nem éppen élvezetes. Elveszti csáberejét, a krém összeesik, az aromákkal teli párolgó illat elillan: nem szívesen fogyasztjuk. Kivéve, ha éppen a meleg ellen alakítjuk hűsítő, finom nedűvé. Ez esetben egzotikus fűszerekkel, csokival-mogyoróval és gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk az aroma-őrző kapszulákba rejtett prémium őrlemény zamatát. Így aztán a bágyadt kánikulában ugyanúgy lehet kedvelt minőségi kávémárkánk a hűsítő társunk.  

Fogyaszthatjuk az enyhet adó fák alatt a korzón bandukolva párizsiasan, vagy a vízparton, mint Miamiban, sport után vagy barátainkkal egy kerti partin. Esetleg késő este vidám társaságban – mintha csak egy mediterrán városka sétányán lennénk.

Megéri kedvencünket saját kezűleg elkészíteni! A következő kávés recepteket kifejezetten a nyári kánikulában ajánljuk csábító, jeges kávévéként fogyasztani. Hogy az édes-vétek megbocsátható bűn legyen, kevésbé finomított barna és nádcukor teszi egészségesebbé – és főleg stílusosabbá – az alábbi karibi-mulatt összeállítást.

Jeges kókuszos kávé banánnal

Hozzávalók 2 pohárhoz:
• 6 Volluto, Livanto vagy Decaffeinato kapszula (240ml espresso elkészítéséhez)
• Egy meghámozott, félbevágott banán
• 1 teáskanál barnacukor
• 2 evőkanál kókusztej
• 4 jégkocka

Elkészítése:
A kávékoktélokhoz szükséges kávét lefőzzük – személyenként egy kapszulányi adagot számolva – , majd jégbe hűtjük.
Az italt hidegen keverjük össze a pürésített banánnal és a barna cukorral, majd a keveréket egy shakerben kókusztej és jég hozzáadásával felrázzuk. Ananásszal és kivivel díszítve koktélpohárban tálaljuk.

Ha kevesli az egzotikumot, és nem elég az a mintegy kilencszáz aroma, amit egy Nespresso kapszula rejt, spékelje meg csillagánizzsal, csokiforgáccsal, mogyoróval vagy vaníliával. (Persze, ha teheti, valamelyik beach homokján ülve, de legalábbis tenisz vagy vitorlázás után.) A nyári utazásokhoz kiváló kiegészítő a Nespresso CitiZ hordtáska, ebben gépünket könnyedén utaztathatjuk, így a nyaralás ideje alatt sem kell lemondanunk kedvenc feketénkről.

Jeges barackos kávé

Hozzávalók:
• 2 Livanto kapszula (80ml espresso elkészítéséhez)
• 1 egész csillagánizs
• 1 evőkanál barack szirup
• 50ml barack joghurt
• 3-4 jégkocka
• 3 evőkanál tejhab (1 teáskanál barack sziruppal édesítve)
• Csokiforgács vagy őrölt mogyoró a díszítéshez

Elkészítése:
Főzzük le a kávét magas pohárba, ízesítsük csillagánizzsal, amit 5 percig hagyunk az italban, majd eltávolítjuk. A kávét öntsük át egy shakerbe, adjuk hozzá a jégkockákat, és jól rázzuk össze. Keverjük hozzá a barackszirupot és a joghurtot, majd újra rázzuk össze, és töltsük hűtött Nespresso pohárba. Kevés tejhab hozzáadása után csokiforgáccsal vagy mogyoróval megszórva kínálható.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!