Facebook hozzászólás
292

Van, aki forrón szereti … de hidegen is tökéletes!

A kihűlt kávé nem éppen élvezetes. Elveszti csáberejét, a krém összeesik, az aromákkal teli párolgó illat elillan: nem szívesen fogyasztjuk. Kivéve, ha éppen a meleg ellen alakítjuk hűsítő, finom nedűvé. Ez esetben egzotikus fűszerekkel, csokival-mogyoróval és gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk az aroma-őrző kapszulákba rejtett prémium őrlemény zamatát. Így aztán a bágyadt kánikulában ugyanúgy lehet kedvelt minőségi kávémárkánk a hűsítő társunk.  

Idén nyáron, amikor a zöld gyepé és a focilabdáé a főszerep Afrikától Dél-Amerikáig, Európától Ázsiáig, minden nemzet saját temperamentumát is beleadja a küzdelembe. A Nespresso legjobb dél-amerikai arabica fajtáiból Ön is egyedi, egzotikus kávékoktélt készíthet: a Volluto kapszula finom egyenletesen telt aromája, gyümölcsös-gabonás ízjegye kiválóan játszik együtt a nádcukor és a vanília fűszeres zamatával. Bár a fenti összeállítással biztos a gól, a vaníliás frappé ideális női ital, ha barátnőnk átugrik egy kis csevejre, de párunk is hálás lesz érte a meccsnézés izgalmai közben.

Vaníliás frappé

Hozzávalók:
• 2 Volluto kapszula (80ml espresso elkészítéséhez)
• 1 vanília rúd
• 10ml folyékony nádcukor
• 6 jégkocka

Elkészítése:
A vanília rúdját vágjuk hosszában félbe, és belsejéből késheggyel kaparjuk ki a magokat. A kávét lefőzés után öntsük shakerbe, majd keverjük hozzá a vaníliát folyékony nádcukorral és néhány jégkockával együtt. Erősen rázzuk fel, és hűtött Nespresso csészében szervírozzuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!