Facebook hozzászólás
292

Van, aki forrón szereti … de hidegen is tökéletes!

A kihűlt kávé nem éppen élvezetes. Elveszti csáberejét, a krém összeesik, az aromákkal teli párolgó illat elillan: nem szívesen fogyasztjuk. Kivéve, ha éppen a meleg ellen alakítjuk hűsítő, finom nedűvé. Ez esetben egzotikus fűszerekkel, csokival-mogyoróval és gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk az aroma-őrző kapszulákba rejtett prémium őrlemény zamatát. Így aztán a bágyadt kánikulában ugyanúgy lehet kedvelt minőségi kávémárkánk a hűsítő társunk.  

Fogyaszthatjuk az enyhet adó fák alatt a korzón bandukolva párizsiasan, vagy a vízparton, mint Miamiban, sport után vagy barátainkkal egy kerti partin. Esetleg késő este vidám társaságban – mintha csak egy mediterrán városka sétányán lennénk.

Megéri kedvencünket saját kezűleg elkészíteni! A következő kávés recepteket kifejezetten a nyári kánikulában ajánljuk csábító, jeges kávévéként fogyasztani. Hogy az édes-vétek megbocsátható bűn legyen, kevésbé finomított barna és nádcukor teszi egészségesebbé – és főleg stílusosabbá – az alábbi karibi-mulatt összeállítást.

Jeges kókuszos kávé banánnal

Hozzávalók 2 pohárhoz:
• 6 Volluto, Livanto vagy Decaffeinato kapszula (240ml espresso elkészítéséhez)
• Egy meghámozott, félbevágott banán
• 1 teáskanál barnacukor
• 2 evőkanál kókusztej
• 4 jégkocka

Elkészítése:
A kávékoktélokhoz szükséges kávét lefőzzük – személyenként egy kapszulányi adagot számolva – , majd jégbe hűtjük.
Az italt hidegen keverjük össze a pürésített banánnal és a barna cukorral, majd a keveréket egy shakerben kókusztej és jég hozzáadásával felrázzuk. Ananásszal és kivivel díszítve koktélpohárban tálaljuk.

Ha kevesli az egzotikumot, és nem elég az a mintegy kilencszáz aroma, amit egy Nespresso kapszula rejt, spékelje meg csillagánizzsal, csokiforgáccsal, mogyoróval vagy vaníliával. (Persze, ha teheti, valamelyik beach homokján ülve, de legalábbis tenisz vagy vitorlázás után.) A nyári utazásokhoz kiváló kiegészítő a Nespresso CitiZ hordtáska, ebben gépünket könnyedén utaztathatjuk, így a nyaralás ideje alatt sem kell lemondanunk kedvenc feketénkről.

Jeges barackos kávé

Hozzávalók:
• 2 Livanto kapszula (80ml espresso elkészítéséhez)
• 1 egész csillagánizs
• 1 evőkanál barack szirup
• 50ml barack joghurt
• 3-4 jégkocka
• 3 evőkanál tejhab (1 teáskanál barack sziruppal édesítve)
• Csokiforgács vagy őrölt mogyoró a díszítéshez

Elkészítése:
Főzzük le a kávét magas pohárba, ízesítsük csillagánizzsal, amit 5 percig hagyunk az italban, majd eltávolítjuk. A kávét öntsük át egy shakerbe, adjuk hozzá a jégkockákat, és jól rázzuk össze. Keverjük hozzá a barackszirupot és a joghurtot, majd újra rázzuk össze, és töltsük hűtött Nespresso pohárba. Kevés tejhab hozzáadása után csokiforgáccsal vagy mogyoróval megszórva kínálható.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!