Várd a tavaszt ezzel a mennyei epres panna cotta desszerttel!
Kezeket fel! Ki várja már az igazi tavaszt?
Ez a finom epres panna cotta a friss gyümölccsel jelzi a tavasz kezdetét. A hosszú téli hónapok után jól esik enni valami frissítő és finom édességet. A lelkünknek és a testünknek is jót tesz, ráadásul ezt a receptet még a kezdő háziasszonyok is elkészíthetik, mert nem bonyolult, és nincs szükség hozzá sok és bonyolult hozzávalóra.
Ráadásul már kapható finom eper is a boltok polcain, bár még elég borsos áron, de ahogy egyre közelebb az igazi tavasz úgy lesz olcsóbb és olcsóbb.
Ha te is szereted az egyszerű édességeket, akkor vegyél néhány szem epret, és készítsd el a receptünk alapján az epres panna cottát!
Hozzávalók:
az epres réteghez:
- 20 dkg eper
- 5 dkg cukor
a vaníliás réteghez:
- 200 ml tejszín
- 250 ml tej
- 1,5 teáskanál zselatin (pl: Horváth Rozi)
- 1,5 evőkanál cukor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
- 10 dkg friss eper
Az epres panna cotta elkészítése:
Az eperzseléhez az epret megmossuk, majd apróra felvágjuk. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve lekvár állagúra főzzük. A sűrű epres réteget elosztjuk 2-3 pohár aljában, majd hűvös helyre tesszük. Amíg hűl, elkészítjük a vaníliás panna cottát.
A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília magjait és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. (Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!) Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a poharakban várakozó eperzselé tetején. 2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen megdermedjen.
Friss gyümölccsel megpakolva kínáljuk.
Ezt is olvasd el:
Hozzászólás zárolva.