MEDITERRÁN SPÓROLÓS
Zöldséges burrito
Tipikus zöldséges tex-mex stílusú étel. Jól hasznosítható benne a maradék, pl. akár egy húslevesben megfőzött zöldségből. A töltelék tetszés szerint módosítható, akár hússal is gazdagítható.
Hozzávalók:
- 8 db tortilla (25 cm-s)
- 25 dkg félkemény, reszelt sajt
- 4-5 evőkanál paradicsomlé
- olívaolaj
Sült zöldség:
- 45-50 dkg zöldség, kockákra vágva (lehet mirelit is)
- 1 újhagyma, karikára vágva
- kevés olaj/zsír a sütéshez, csipet só
Elkészítés:
- A zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a darabolt zöldséget, öntsük fel 2 dl vízzel, és süssük meg 10-12 perc alatt. Tegyük félre pihenni.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal. Töltsük meg a tortilla lapokat a zöldséges raguval, úgy hogy a levét a serpenyőben hagyjuk. Tekerjük fel úgy a tésztalapot, hogy kétoldalt hajtsuk be.
- Tegyük a tekercseket a sütőedénybe. Keverjük össze a zöldség levét a paradicsommal, és kanállal merjük a tésztára. Hintsük meg reszelt sajttal, és tegyük a forró sütőbe 12-15 percre, míg a sajt megolvad, és szép pirosra sül.
Forrázott, kapros uborka
Forrázott, kapros uborka Gizi mamától. Történt ugyanis, hogy a minap a kedvenc ABC-mben, a zöldséges részen találkoztam Gizi mamával. Róla annyit kell tudni, hogy a gyenesi Termelői Piac egyik oszlopos tagja, a csodás rétesek és lekvárok készítője. Kérdezte mit vásárolok. Mondom kaprot a sváb kovászos uborkához. Nem jó kapor ez, nem magyar, nincs se íze, se bűze – közli velem Gizi mama. Pénteken megyek le a piacra, viszek én neked jó magyar kaprot innen, az alsókertből. Azzal lehet jó forrázott uborkát csinálni, az ropog, nem puhul meg teljesen. És el is sorolta a forrázott uborka hozzávalóit, és készítésének módját. Ezt is Max küldte el nekünk!
Hozzászólás zárolva.