Citrommártásos sült tintahallal brillíroznak az elfoglalt háziasszonyok
Van úgy, hogy rohanunk egész nap, és már hazafelé filózunk azon, mi is lesz a vacsi… No, ez pont egy ilyen estére szóló fogás. Igen, legyen a fagyasztóban mindig egy-két félkész cucc, amiből el lehet indulni. Citromnak is lennie kell, főként egy influenzás, meghűléses szezonban. A fogás innentől szinte adott!…
Hozzávalók:
- 40 dkg félkész (tésztabundás) tintahalgyűrűk
- 13 dkg vaj
- 3 tojás sárgája
- ½ citrom leve
- 1 ek vagdalt citromfű
- 1dl chardonnay
- késhegynyi canney-bors
- só
- bors
Elkészítés:
180 fokos olajban hirtelen süsd ki a tintahalkarikákat. Tedd itatóspapírra, és tartsd melegen. A vajat olvaszd meg, majd hagyd egy picit hűlni. Egy másik tálban keverd össze a tojássárgákat a fehérborral és a citromlével, majd gőz fölött kerverd habosra. Vedd le a lángról, és a már langyos vajat nagyon lassan add hozzá. Jöhetnek a fűszerek is a lassú kavarás mellett. Ezzel a citrommártással tálalhatod a tintahalkarikákat. Én egy kis párolt rizst szoktam adni hozzá köretként, no megy egy pohár fehérbort! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.