RENGETEG ERÉNY EGY TÁNYÉRON
Csőben sült karfiol hamis besamel-mártàssal
Könnyen elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel – állítja Max! A hamis besamel-mártásnak kicsit kevesebb a szénhidrát tartalma, és egyszerűen elkészíthető. Alkalmazható az igazi besamel helyett nyugodtan!
Hozzávalók:
- kis fej karfiol, kb. 70-80 dkg
- 20 dkg gépsonka
- 10 dkg konzerv kukorica
- 3 tojás
- 2 dl 20 %-os tejföl
- 3 dl tejszín
- 10-15 dkg félkemény sajt
- 1 tk provanszi fűszerkeverék
- só, bors, olaj
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsákra bontjuk, és kevés vízen 5 perc alatt pároljuk meg. Egy tűzálló tál alját olajozzuk, és rakjuk ki sonkaszeletekkel, úgy hogy takarjanak egymásra. Terítsük el rajta a karfiolt. Szórjuk közé a kukoricát, és tépjük csíkokra a maradék sonkát. Fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk. A hamis besamelmártáshoz a tojásokat keverjük ki tejföllel és egy csipet sóval. Adjuk hozzá a tejszínt és egy fél kanál olajat. Ezzel a szósszal öntsük le a sonkás karfiolt. A tetejére reszeljünk sajtot, és 180 Cº-on, kb. 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.
Lehatőség szerint készítsük el előző este, mert kihűlt állapotban könnyebben szeletelhető!
Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max
Gyors karfiolleves Márti konyhájából
Sokan nem kedvelik a karfiolt, pedig szerintem már látványra is olyan, mint egy virágoskert. Ráadásul ásványi sókban igen gazdag, magas a C-vitamin-tartalma, amit még fagyasztás után is képes megőrizni. Vannak, akik rántva vagy akár savanyúságként is használják. Nos, itt az én igen egyszerű levesem, ami egy kellemes hétköznapi ebéd indítója, és ráadásul pik-pak kész!
Hozzászólás zárolva.