Facebook hozzászólás
1 122

KARCSÚSÍTÓ FALATOK

Cukkinis pulykamelltekercs az Alföldről

Pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában szívhassuk be a napsugarakat! A jól ismert pulykatermékeket kínáló cég házasszonya, Dossó Gabi azt mondja, a szervezetünket fel kell készítenünk a kabátmentes időszakra. Ehhez az egyik legjobb ötlet, ha kihasználjuk a pulykahús minden erényét. Íme, az egyik legjobb recept, ami nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem még a pluszkilóknak is stoptáblát mutat!

Cukkinis pulykatekercs fehér asztalon, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húsokat kiterítjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a megmosott, szárazra törölt cukkiniből, és beborítjuk vele a húsokat. Rozmaringlevelet csipkedünk rá és szorosan feltekerjük. Olívaolajjal megkenjük, és alufóliába csomagoljuk, két végét összetekerjük, mint egy szaloncukrot. Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A maradék cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldhagymát, majd nagy lángon a cukkinit is pár perc alatt, végül hozzádobjuk az áfonyát, ha szükséges kevés vizet löttyintünk alá. A karikára vágott hústekercset az áfonyás cukkinivel tálaljuk.

Jó étvágyat az üde recepthez!

5 tipp az anyagcsere fokozására

Böjti ital, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ahogy idősödünk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. A szakértők szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük. Van még ezen felül is néhány trükk, hogyan pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában köszöntsük a napsugarakat.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!