KARCSÚSÍTÓ FALATOK
Cukkinis pulykamelltekercs az Alföldről
Pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában szívhassuk be a napsugarakat! A jól ismert pulykatermékeket kínáló cég házasszonya, Dossó Gabi azt mondja, a szervezetünket fel kell készítenünk a kabátmentes időszakra. Ehhez az egyik legjobb ötlet, ha kihasználjuk a pulykahús minden erényét. Íme, az egyik legjobb recept, ami nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem még a pluszkilóknak is stoptáblát mutat!
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 1 marék vörös áfonya
- 1 csokor zöldhagyma
- 8 vékony szelet pulykamellfilé
- néhány ág rozmaring
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A húsokat kiterítjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a megmosott, szárazra törölt cukkiniből, és beborítjuk vele a húsokat. Rozmaringlevelet csipkedünk rá és szorosan feltekerjük. Olívaolajjal megkenjük, és alufóliába csomagoljuk, két végét összetekerjük, mint egy szaloncukrot. Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A maradék cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldhagymát, majd nagy lángon a cukkinit is pár perc alatt, végül hozzádobjuk az áfonyát, ha szükséges kevés vizet löttyintünk alá. A karikára vágott hústekercset az áfonyás cukkinivel tálaljuk.
Jó étvágyat az üde recepthez!
5 tipp az anyagcsere fokozására
Ahogy idősödünk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. A szakértők szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük. Van még ezen felül is néhány trükk, hogyan pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában köszöntsük a napsugarakat.
Hozzászólás zárolva.