Facebook hozzászólás

Dórink tuti bodzaszörpje

Kolléganőim rendszeresen ellátnak jobbnál jobb receptekkel. A most következő ajándékot egyik konferenciaszervezőnktől, Osztrozics Dórától kaptuk. Neki remekül sikerült, és most a bodzavirágzás idején nem is jöhetett volna jobbkor!   

Bodzavirág, Kép: wikimedia
Bodzavirág, Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 35 – 40 bodzavirág
  • 5-6 nagy citrom
  • 3 kg kristálycukor
  • 1 kg barna cukor
  • 6 liter víz
  • 10 dkg citromsav
  • 1/2 teáskanálnyi Na-Benzoát

 

Elkészítés:

A kristálycukorból és nagyjából 5 liternyi vízből cukorszirupot főzök. A barna cukrot karamellizálom, és a maradék vízzel felöntöm. Óvatosan, nagyon fröcsög az elején! Amikor a cukor felolvadt, összeöntöm a két szirupot, egyet még rottyantok rajta. A barna cukros karamellizált szirup adja majd a szörp isteni plusz aromáját a bodzavirág mellé, érdemes pepecselni vele pár percet.

A citromokat alaposan lesikálom, és felkarikázva a kihűlt szirupba teszem. Mehet bele a bodzavirág is. A legjobb, ha nem kell lemosni őket, tehát tiszta, por és bogármentes bokorról szedjük. A citromsav és a nátrium-benzoát kerül bele végül. Hűvös helyen, 5-6 napig pihentetem, naponta néhányszor átkeverem. Végül leszűröm, és tiszta üvegekbe töltöm.

Remek kis szörp télire, bár csendesen megjegyzem, nálunk még soha nem érte meg egy palack sem az őszt! Pedig érdemes meghagyni pár üveggel, mert a tavasszal-nyáron szedett erdei kincsek jó szolgálatot tesznek majd télen! Akár hiszed, akár nem a bodza is gyógyhatású!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…
1 / 1 496

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!