ÍNYENCEKNEK
Édesburgonyás szárzeller krémleves fürjtojással
Erőt, energiát adó, vitaminokkal teli melengető leves. Elkészíteni olyan egyszerű, hogy még azok is nekiállhatnak, akik nem gyakorlott háziasszonyok. Gyorsan kész, nagyon aromás, simogatóan selymes.
Hozzávalók:
- szárzeller
- édesburgonya
- só
- fehér bors
- fél fej vöröshagyma
- fürjtojás
Elkészítés:
A szárzeller felét kockákra vágtam. Egy nagy méretű édesburgonyát megfeleztem, megpucoltam és kockáztam. A vöröshagyma felét apróra kockáztam. Az összes zöldséget egyszerre lábasba tettem, felöntöttem meleg vízzel, sóztam, borssal meghintettem és puhára főztem. Mikor minden alkotóeleme puhára főtt, kézi turmixszal pürésítettem, átforraltam. A fürjtojásokat keményre főztem, megpucoltam, majd kettévágva a leveshez kínáltam. Ugye, milyen egyszerű krémlevest főztem – kérdezi Pammer Lívia?
Hozzászólás zárolva.