Facebook hozzászólás
201

Egészséges kímélő ételek: brokkoli

Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel és nyáron különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Sőt, ezek a receptek akár abban is segíthetnek, hogy megszabaduljunk tőlük.

Brokkoli

A brokkoli jó a szívnek: fogyasztása helyreállíthatja ereink diabétesz okozta károsodását, csökkenti a szívproblémák és a stroke kockázatát. Jelentős a C-vitamin-, folsav- és magnéziumtartalma, az élénk színéért felelős klorofil és izotiocianátok pedig a máj működését serkentik, és védenek a daganatos betegségektől.

A brokkoli nem csak a szemnek tetszetős, hanem a szívnek is jó – Kép: SXC

Csőben sült brokkoli erdei gombával

Hozzávalók:

1 kiló brokkoli,

20 deka erdeigomba-keverék,

1 szál póréhagyma,

20 deka vaj,

10 deka liszt,

8 deci tej,

30 deka reszelt sajt,

1 teáskanál őrölt szerecsendió.

Elkészítése: a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, majd a feldarabolt póréhagymával és gombával serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Besamelmártást készítünk: vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A zöldségeket tepsibe helyezzük, ráöntjük a besamelmártást, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!