Facebook hozzászólás
339

Göngyölt malackaraj – különleges finomság az újévre!

A sült malac hagyományos étel újévkor, de elkészítésébe érdemes belevinni egy kis rafinériát. Következő receptünkkel meglepheti családját, és garantáljuk, hogy mindenkinek ízleni fog!

Kép: PP

Hozzávalók:

1,5 kiló malackaraj,

egy szikkadt zsemle,

egy kis fej vöröshagyma,

egy tojás,

15 szem aszalt szilva,

fél kiló szeder,

15 deka cukor,

friss koriander,

só, bors,

3 centiliter konyak.

Elkészítése:

A malackarajt kicsontozzuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A maradék malachúst és a tejben áztatott zsemlét ledaráljuk, hozzáadjuk a kevés olajon lepirított vöröshagymát és az apróra vágott friss koriandert. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tojást és a darabokra vágott aszalt szilvát. A malackarajt kiterítjük, a tölteléket rúd alakban rátesszük, felgöngyöljük, alufóliába csomagoljuk, és sütőbe tesszük. Közepes hőfokon 45-50 percig sütjük. A szedermártáshoz cukrot karamellizálunk, beletesszük a szedret, és a megfelelő sűrűségig főzzük benne. Félrehúzzuk, egy kis konyakkal nyakon öntjük. A malackarajt felszeleteljük, tálaláskor a mártásra halmozzuk, salátával, gyümölcsökkel díszítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!