Facebook hozzászólás
1 377

Grillezett szűzpecsenye nyárson

Véget ért a rekkenő hőség, de a nyár még korántsem, így még jó néhány kellemes estét tölthetünk grillezéssel a szabadban. Íme egy igazi ínyencség a grillhúsok szerelmeseinek!

A kellemes nyári estéken öröm a grillezés – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

50 deka sertés szűzpecsenye,

2 zsenge cukkini,

1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika,

2 közepes lilahagyma.

A pácléhez:

2 evőkanál olívaolaj,

2 evőkanál szójamártás,

1 evőkanál cherry,

1 evőkanál paradicsompüré,

1 kiskanál friss reszelt gyömbér,

csipetnyi kínai fűszerkeverék,

pici őrölt fekete bors.

Elkészítése:

A hozzávalókból páclevet készítünk, majd a szűzpecsenyét és a cukkiniket körülbelül 1 centis szeletekre, a magházuktól megtisztított paprikákat hasonló méretű kockákra vágjuk, a hagymákat felnegyedeljük. A húst és a zöldségeket felváltva négy nyársra húzzuk, majd a páclében mintegy 3 órát érleljük. Lecsepegtetve, folyamatosan forgatva, faszénparázson megsütjük a nyársakat. Alufóliában sült burgonyát adhatunk mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!