Facebook hozzászólás
235

Gyors csokoládés sütemények

Az istenek eledelének nevezett kakaóbabból készült italok és ételek reneszánszukat élik. Leginkább közérzetjavító és hangulatjavító hatása ismeretes számunkra, de számos más tulajdonsága miatt is érdemes fogyasztani.

Egy igazi csokoládé recept

Különlegesen finom csokoládét kapunk, ha vízgőz felett felverjük két tojás sárgáját, majd folyamatos keverés mellett hozzáadunk 20 dkg 40-50 százalék kakaót tartalmazó, darabokra tördelt étcsokoládét. Ha felolvadt, adjunk hozzá 1 deciliter sűrű tejszínt, keverjük tovább, és ha édesen szeretjük, adjunk hozzá kevés finomított cukrot! A tűzről levéve kavarjuk egy kicsit, majd ha kihűlt, adjunk hozzá egy kupica jófajta konyakot! Öntsük kisebb csészékbe, és hűtsük be!

Csokoládérúd

Hozzávalók:

25 dkg porcukor, 3 tojás, 2 kanál kakaó, 1 Cera margarin, 10 dkg dió, 10 dkg mazsola, 1 csomag gumimacis cukor

Elkészítése:

Gőz felett sűrűre főzzük a margarinos-tojásos-porcukros-kakaós egyveleget. Belerakunk 1 fél tortalapot összetörve, a diót, a mazsolát, a gumimacis cukrot, és jól összekeverjük. 1 órára hűtőbe rakjuk.

Őzgerinc (sütés nélkül)

Hozzávalók:

25 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 2 tojásfehérje; a krémhez: 14 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 4 szelet csokoládé vagy kakaó, 2 kanál méz

Elkészítése:

A diót, a porcukrot, a tojásfehérjét összegyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet jól kikeverjük, a tésztára kenjük, és feltekerjük, mint a kalácsot.

Porcukorral beszórt őzgerincformába tesszük, és 1 napra a hűtőben tartjuk. Csokoládémázzal bevonjuk, mandulával megszurkáljuk.

Csokoládébomba

6 tojássárgáját kikeverünk 30 dkg porcukorral, 30 dkg Hera margarinnal, 1-2 evőkanál rummal vagy kevés rumaromával, 6 evőkanál kakaóval. Amikor már habos a krém, óvatosan hozzákeverjük a 6 tojás keményre vert habját, 2 csomag gömbölyű piskótát készítünk elő, és egy tálcára teszünk a krémből, majd befedjük a piskótával; erre ismét krémet, piskótát helyezünk. Kúp alakúra formázzuk! Másnap tejszínnel bevonva és olvasztott csokival díszítve tálaljuk.

Csokis muffin (12 db)

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg cukor, 4 teáskanál baracklekvár, 3 evőkanál narancslé, 15 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!