Facebook hozzászólás
1 377

VITAMINBOMBA

Gyorsan valami…brokkolist!!!

Az úgy volt, hogy brokkoli krémlevest szerettem volna enni. Eddig jó, a krémleveshez megvolt itthon minden, csak a brokkoli hiányzott. Amikorra szerettük volna a levest, az egyéb családi események miatt nem jött össze, de most eljött a pillanat. Somogyi Zoltán Max most lerántja a leplet!

Brokkoli krémleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

  • 1/2 kg brokkoli
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis burgonya pucolva, vékony kis szeletekre vágva
  • 1 l hús alaplé (én a fagyasztóból vettem ki egy kis pulykalét)
  • 3 ek tejföl
  • só, bors

Elkészítés:

Olajon lepirítottam a kicsire felvágott hagymát, rádobtam a burgonyát, azt is megdinsztelem, jöhet a brokkoli, átforgatom, só, bors, a fokhagyma, és egy kis húslé párolni. 5-6 perc után felöntöm a húslé felével, és azzal puhára főzöm.

Ha puha (érdemes a torzsáját megkóstólni, ha az puha akkor minden puha), beleöntöm a maradék levet, ez egy kicsit lehűti, jöhet a tejföl, jól elkeverem, és felforralom. Ha összeforrt, jöhet a merülő mixer, és azzal összedolgoztam.

Pirítóssal tálaltam. Kész vitamin bomba! Ehhez kíván jó étvágyat: Max

Tipp&trükk: megpróbálom azt az irányvonalat követni hogy természetes sűrítést, sűrítőanyagot alkalmazok (burgonya), így kevesebb a szénhidrát tartalma, ez már majdnem egészséges!

Fűszeres almával töltött csirke

Hová is tettem a kipirított szalonnát a kukó levesből? Hát ebbe a csirkébe. Régóta szerettem volna egy olyan almával töltött csirkét csinálni, hogy a benne megpárolódott almát köretkén meg lehessen enni. Annyit bővítettem a dolgokon hogy tettem hozzá még 4 db felső combot, amit alulra raktam, és így pároltam meg, és azt másnap felhasználtam egy almás-csirkés-ananászos salihoz. Készíthető bármilyen kacsasütőben, vagy római tálban, de azt ne felejtsük legalább 1 órára beáztatni – írja Somogyi Zoltán Max



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!