VITAMINBOMBA
Gyorsan valami…brokkolist!!!
Az úgy volt, hogy brokkoli krémlevest szerettem volna enni. Eddig jó, a krémleveshez megvolt itthon minden, csak a brokkoli hiányzott. Amikorra szerettük volna a levest, az egyéb családi események miatt nem jött össze, de most eljött a pillanat. Somogyi Zoltán Max most lerántja a leplet!
Hozzávalók:
- 1/2 kg brokkoli
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis burgonya pucolva, vékony kis szeletekre vágva
- 1 l hús alaplé (én a fagyasztóból vettem ki egy kis pulykalét)
- 3 ek tejföl
- só, bors
Elkészítés:
Olajon lepirítottam a kicsire felvágott hagymát, rádobtam a burgonyát, azt is megdinsztelem, jöhet a brokkoli, átforgatom, só, bors, a fokhagyma, és egy kis húslé párolni. 5-6 perc után felöntöm a húslé felével, és azzal puhára főzöm.
Ha puha (érdemes a torzsáját megkóstólni, ha az puha akkor minden puha), beleöntöm a maradék levet, ez egy kicsit lehűti, jöhet a tejföl, jól elkeverem, és felforralom. Ha összeforrt, jöhet a merülő mixer, és azzal összedolgoztam.
Pirítóssal tálaltam. Kész vitamin bomba! Ehhez kíván jó étvágyat: Max
Tipp&trükk: megpróbálom azt az irányvonalat követni hogy természetes sűrítést, sűrítőanyagot alkalmazok (burgonya), így kevesebb a szénhidrát tartalma, ez már majdnem egészséges!
Fűszeres almával töltött csirke
Hová is tettem a kipirított szalonnát a kukó levesből? Hát ebbe a csirkébe. Régóta szerettem volna egy olyan almával töltött csirkét csinálni, hogy a benne megpárolódott almát köretkén meg lehessen enni. Annyit bővítettem a dolgokon hogy tettem hozzá még 4 db felső combot, amit alulra raktam, és így pároltam meg, és azt másnap felhasználtam egy almás-csirkés-ananászos salihoz. Készíthető bármilyen kacsasütőben, vagy római tálban, de azt ne felejtsük legalább 1 órára beáztatni – írja Somogyi Zoltán Max.
Hozzászólás zárolva.