Facebook hozzászólás
2 597

SÓGOROK KEDVENCE

Hütte-leves nem csak síelőknek

Nehogy azt hidd, hogy csak a síelés miatt megyünk át a szomszédba! Sokszor a fantasztikus hegycsúcsok és a hó mellé a hütték isteni fogásai teszik fel a koronát! Mindenkit megnyugtatunk: itthon is el lehet készíteni a hatalmas májgombóccal tálalt erőlevest, amit most azonnal be is bizonyítunk!

Síeléskor nincs jobb egy forró lebenknödelsuppenél! Fotó: depositphotos.com
Kép: depositphotos.com

Hozzávalók:

Elkészítés:

Főzhetünk egy jó húslevest vagy erőlevest a hagyományos módon, de ennél a fogásnál kivételesen szóba jöhet a leveskockás változat is. Tehát miközben feltesszük forrni a vizet a leveskockákkal, addig elkészítjük a májgombóc masszáját.

Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát. Közben ledaráljuk a májat, akár kézi botmixerrel is hipp-hopp kész. Beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a megpirított hagymát, az előzetesen vízben áztatott és kinyomkodott zsemlét, sót, borsot, majoránnát, pár evőkanál zsemlemorzsát, a fokhagymaprésen áttört fokhagymát. Nem túl lágy masszát kell kapnunk. Jól összedolgozzuk, s hagyjuk fél órát pihenni.  Külön vizet teszünk fel forrni kis sóval, s ha már vidáman bugyog, nagyobb merőkanállal gombócokat formálunk, s óvatosan beledobjuk. A lényeg, hogy a mérete jóval nagyobb legyen, mint a magyar májgaluskáé. Lehet akkora, hogy tálalásnál kikandikáljon a levesből. A lényeg, hogy jó forrón együk. Petrezselyemmel megszórjuk!

Jó étvágyat!

Magas osztrák férfi felemás cipőben

Csikit kóstolok, Kép: Berndt Gábor
Kép: Berndt Gábor

Gombóc Artúr biztosra venné, hogy megérkezett a paradicsomba, ha betoppanna a stájer Riegensburg csokimanufaktúrájába. Többszáz féle csokit lehet megkóstolni a Zotter családnál, és közben megismerhetjük az édesség elkészítését a kakaóbabtól egészen a csomagolásig. Valójában olyan, mintha épült volna egy szuper csokiüzem, de úgy, hogy az egészet egy édes show vesz körül. Az építészettől a csokipapírig egy stílusú megjelenés, grafika, egyszerűen egy édes kavalkád a natúr csokitól a havasi gyopároson át a szusis vagy baconösig. És ha nem találsz megfelelőt, csak mondd el a kívánságod, és 35 perc alatt kész!    





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!