Facebook hozzászólás
310

Isteni!-Barátfülés húsleves

Különleges alkalmakra való ez a leves, de bogrács hiányában a tűzhelyen megfőve is mennyei étel. A Barátfülés húsleves szintén a húst hússal kedvelőknek ajánlott!

Barátfülés húsleves

Elkészítési idő: 90 perc
Energiatartalom: 1 adag: 990 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

– 4 db tojás
– 50 dkg finom liszt
– 10 dkg zsír
– ízlés szerint pirospaprika
– 3-4 gerezd fokhagyma
– ízlés szerint feketebors
– ízlés szerint só
– 1 db zöldpaprika
– 1 db paradicsom
– 20 dkg gomba
– 20 dkg burgonya
– 20 dkg vöröshagyma
– 20 dkg zeller
– 20 dkg káposzta
– 20 dkg fehérrépa
– 20 dkg sárgarépa
– 50 dkg füstölt sonka
– 50 dkg marhanyak
– 50 dkg sertéslapocka
– 2 adag csirkeaprólék
– 1 dl víz

Ennek az ételnek a főzése igazából a disznópörkölt elkészítésével kezdődött. A hagyományos módon apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítottam, beletettem a kockákra vágott lapockát, bőven megszórtam pirospaprikával. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát meg a paradicsomot, végül megsóztam. Egy bő órát rotyogott a lábasban, majd amikor a hús puha lett, az egészet
ledaráltam, s a szaftjával elkevertem. Darált pörkölt – fura állagú, de az íze egy az egyben pörkölt. (Ha nem lesz már fogam, biztosan így kérem majd gondozóimtól ezt az igazi magyar ételt!)
Mikor ezzel megvoltam, bográcsot ragadtam, s a szokásos módon húslevest főztem: belepakoltam a megtisztított aprólékot, a marhanyakat, a füstölt sonkát meg a zöldségeket – a gyökérféléket, a zellerszárat egészben, felöntöttem vízzel, sóztam, fűszereztem, és már mehetett is a tűz fölé. (Itt jegyzem meg, hogy a marhahúst, a sonkát és a zöldség egy részét a második fogás alkatrészeiként használtam fel.)
Míg a lé lassan rotyogott, összekevertem a tészta hozzávalóit. Jól kigyúrtam, majd félórányi pihentetés után egy milliméteresre nyújtottam. Tenyérnyi darabokra vágtam, s ezekre kanalaztam diónyi adagokat a darált pörköltből. A tészta széleit tojásfehérjével megkentem, s jól lenyomkodva kicsi táskákat formáztam. Azután a levesbe szórtam, s húszpercnyi főzés után tálaltam. Fenséges, mikor a tányérban a barátfülét elvágva a töltelék szétoszlik a lében!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!