PAGODASALÁTA
Karfiol és saláta, azaz furcsa, finom és egyszerű
A pagoda karfiol, az egy olyan dolog, amivel meg lehet színesíteni egyszerű étkeinket. Steffel Csaba elsősorban salátákba és köretekbe ajánlja, hogy a nem mindennapi formája is érvényesüljön. Egyéb iránt romanesco (római) brokkoli névvel is illetik a nagyvilágban, eredete a XVI. századig vezethető vissza. Az elnevezéseire utalva, íze a brokkoli és a karfiol között helyezkedik el, de enyhébb, ,„szeretehetőbb” aromával; állagát tekintve, „keményebb”, ezért nehezebben lehet szétfőzni (de biztos van aki ez is megoldja) és könnyebben elérhetjük a sokat emlegetett kellemes roppanós állagot.
Hozzávalók:
- 1 db pagoda karfiol
- 10-12 dkg koktél paradicsom
- 5 dkg füstölt sajt
- 1/2 citrom leve
- 1 tk méz
- szerecsendió
- chili pehely
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
A pagoda karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobb darabokat el is felezhetjük, majd forrásban levő, sós vízben, finom, roppanósra főzzük és gyorsan lehűtjük.
4-5 evőkanálnyi olívaolajat, a mézet és a citromlevet, chili pehellyel, egy pici frissen reszelt szerecsendióval és sóval alaposan összekeverjük.
A feldarabolt koktél paradicsomot, a karfiolrózsákat és a kis kockára vágott füstölt sajtot beleforgatjuk az öntetbe, majd tálalás előtt legalább 20 percet hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek specialistája:
Steffel Csaba
Selymes karfiol-krémleves parmezánnal
Húsleveskészítésből maradt egy fél fej karfiolom, ami már napok óta mosolyog rám a hűtőből. Reggel rájöttem, hogy most kell felhasználnom egy osztrák levestippet, és nem csalódtam! Itt az eredmény, én csak a parmezánnal turbóztam.
Hozzászólás zárolva.