Pikáns és ízgazdag
Toszkán fehérbableves
Ez egy elképesztően egyszerű, ugyanakkor nagyon finom és laktató leves, amit ráadásul számtalan módon kombinálhatsz. Akkor most jöjjön az alap.
Hozzávalók
- 2 doboz 440 grammos fehérbab konzerv (óriás, normál, vagy kicsi szemű)
- 1 doboz kukorica
- 1 ek vaj
- 1ek olívaolaj
- 1 hagyma apróra vágva
- 1 nagy sárgarépa felkarikázva
- 3 szárzeller kis darabokra vágva
- 1 kisebb csokor apróra vágott petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 1.5 l zöldségleves vagy alaplé
- 1tk szárított oregano
- 2 ág rozmaring
- 2-3 babérlevél
- 10 dkg bébispenót, vagy rukkola
- só, bors
- parmezán – opcionális
Elkészítés
Egy fazékban melegítsd fel az olívaolajat és a vajat. Add hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a petrezselymet és kicsit pirítsd át. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az alaplé, a só és az összes fűszer. Főzd kb. 10 percig, majd add hozzá a babot és a kukoricát is és még legalább 10 percig rotyogtasd, amíg összeáll az egész. A spenótot csak a legvégén dobd bele. Ha kicsit savanykásabbra szeretnéd, tehetsz bele egy fél evőkanál ecetet, vagy egy fél citrom levét is. A tányérban megszórhatod parmezán sajttal és nagyon jól passzol hozzá a pirított, fokhagymás kenyér.
Tipp: Ha a krémleves a mániád, menj át rajta egy botmixerrel és zúdítsd bele egy kis főzőtejszínt. Készítheted úgy is, hogy a zöldségekkel együtt lepirítasz egy kis csirkemellet és/vagy kolbászt.
Ha szereted a leveseket, próbáld ki ezt is:
Currys karfiolleves
Narancsos sütőtökleves
Sült céklaleves
Szilvaleves
Hozzászólás zárolva.