Facebook hozzászólás
703

Liba erőleves, töltött libanyak, serpenyős libacomb

Hétvégi ajánlatunk: Liba erőleves, töltött libanyak, serpenyős libacomb, s hozzá zamatos, üde újborok…Gyorsan elkészülő pompás ebéd, vagy vacsora lehet bármelyik.

Liba-erőleves tojással

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg libaaprólék

1 csomag vegyes zöldség

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 zöld paprika

1 kiskanál piros paprika

késhegyni bors

Elkészítés: Alaposan megmossuk, megtisztítjuk az aprólékot. Mielőtt bettnénk a lábasba a hátról, és a szárnyakról fejtsünk le kb. 25 dkg húst, mert az kelleni fog a töltött libanyakhoz. A libanyakból a csontos-húsos részt óvatosan fejtsük ki, úgy hogy a bőre egyben maradjon majd a töltéshez. A húsos részt pedig tegyük hozzá aprólékhoz, azaz főzzük bele a levesbe.

Tisztítsuk meg, és daraboljuk fel a zöldséget, tisztítsuk meg, de hagyjuk egyben a hagymát, a paprikát és a fokhagymát.

A hozzávalókat tegyük egy leveses lábasba, sózzuk meg, adjuk hozzá a piros paprikát és a borsot, és öntsük fel kb. 2 liter vízzel. (Az erőleves lényege, hogy rövid, és ezáltal tartalmas legyen a lé.). Tegyük hozzá a megtöltött libanyakat is! Lassú tűzön főzzük. A töltött libanyakat egy óra múlva vegyük ki, s folytassuk az elkészítést a lenti recept szerint. Az erőlevest főzzük tovább, amíg a végén kb. 1,5 liternyi  leve marad. Ha a hús leválik a csontról, akkor jó. Vegyük le a tűzről, majd szűrjük le a levet. Hagyjuk egy kicsit állni. Ha nagyon zsíros a felszíne, fehér szalvétával, vagy kéztörlővel egy kicsit lezsírozhatjuk, de a nyers tojás is felfogja majd a zsírt. Tálalás előtt forrósítsuk fel, majd erőleves csészébe merjük, óvatosan, hogy az alján leülepedett finom morzsalékok ne keveredjenek fel. Mindegyikbe üssünk 1-1 nyers tojássárgáját, s már fogyaszthatjuk is.

Töltött libanyak

Hozzávalók: (4 személyre)

1 libanyak bőre

A leves készítésénél megnyert 25 dkg libahús

1 zsemle

3 tojás

fél fej hagyma

só, törött bors,

1 evőkanál libazsír

Elkészítés:

A libahúst ledaráljuk, a zsemlét vízbe áztatjuk, két tojást keményre főzünk, a hagymát lereszeljük és zsírban megpirítjuk. A libanyak vékonyabbik végét gondosan összevarrjuk. A darált húst, a kifacsart zsemlével, a pirított hagymával, az apróra vágott kemény tojással, az egy egész nyers tojással, sóval, borssal jól összekeverjük, majd a tölteléket óvatosan a libanyakba töltjük, s a bőr másik végét is összevarrjuk. Beletesszük a fenti levesbe főni egy órán át. Majd kivesszük, tepsibe, vagy sütőtálba tesszük, zsírral megkenjük és sütőben ropogós pirosra sütjük.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!