A 3 LEGFINOMABB EPRES KOKTÉL
Májusi ízek a koktélpoharadban
Koktélos rovatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, a legizgalmasabb eredetsztorikba, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainak titkos receptjeibe. A sorozat második részét a májusban termő gyümölcsök inspirálták. Három kedvenc tavaszi koktélt ismerhetünk most meg, amiket akár otthon is elkészíthetünk!
A szezonalitás nemcsak az ételekben, de a koktélok terén is nagyon fontos, ami nem véletlen, ugyanis a minőségi gasztronómia számára a természet kincsei jelentik a legnagyobb ihletet. A május pedig egyértelműen a spárga és az eper körül forog. Ugyan a PIÑA-ban szeretjük az extravagáns vagy épp meglepő ötleteket és fúziókat, de ha koktélról van szó, inkább az utóbbi alapanyagra koncentrálunk… Reméljük, hogy nem bánjátok!
- STRAWBERRY APEROL
Hozzávalók: pürésített eper (kb. 6 cl), Aperol (4 cl), citromlé (2 cl), pezsgő (felöntéshez, 1-2 dl)
Az igazi nyári klasszikus, mindannyiunk kedvenc olasz koktélja, az Aperol Spritz is elkészíthető epres változatban, de álljunk meg egy pillanatra, hiszen arról még nem beszéltünk, hogy a házi eperpüré is mindössze 2 perc alatt elkészíthető otthon! Ehhez a friss, piros epret megmossuk, durvára vágjuk és botmixerrel vagy robotgéppel pürésítjük. Ha véletlenül többet készítesz belőle, még egy finom panna cotta vagy pár gombóc fagylalt tetejére is tökéletes!
Így készítsd el a koktélt: töltsd egy jéggel teli borospohárba az alapanyagokat (a pezsgőt utolsóként!) és egy hosszú kanállal alaposan keverd át az italt.
- STRAWBERRY FRESH
Hozzávalók: menta levél (4-6 db), pürésített eper (kb. 4 cl), vodka (4 cl), ananászlé (felöntéshez, kb 1-2 dl), citromlé (2 cl), igény szerint cukorszirup (2 cl), őrölt fekete bors
Ez a koktél egy pohárban ötvözi a nyár legfrissítőbb ízeit: a balkonládából csippentett mentalevél, a trópusi nyaralásokat felelevenítő fanyar, de édes ananászlé, és az érzékeinket felébresztő őrölt bors garantáltan felráz minket!
Így készítsd el: ágyazz meg jéggel egy nagy pohárban, tölts bele minden folyékony hozzávalót, majd egy hosszú szárú kiskanállal alaposan keverd át. Díszítsd friss mentalevéllel és eperszeletekkel!
Hozzászólás zárolva.