Facebook hozzászólás

Mandulás ponty vörösboros barnamártásban

Egy gyorsan elkészíthető fogás, mellyel óriási meglepetést okozhatunk családunknak és szeretteinknek. A mandula a ponty és a bor tökéletes választás!

Hozzávalók

2 kg ponty,
5 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
1 deci vörösbor,
8 dkg vaj,
só, bors,
5 deci barnamártás.

Elkészítése

A pontyot lefejtjük a gerinccsontról, felszeleteljük, sózzuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a bort, majd a gerinccsontokból főzött a hallevet is, és fedő alatt pároljuk. Ha kész, a halat kiszedjük, a levét felforraljuk, belekeverjük a barnamártásba.

Hozzáadjuk az őrölt mandulát, mazsolát, sózzuk, borsozzuk és újra felforraljuk. A tűzről levéve beleaprítjuk a vajat, összekeverjük, és ráöntjük a halra.

Burgonyapürével tálaljuk.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!