>
Facebook hozzászólás

Mandulás ponty vörösboros barnamártásban

Egy gyorsan elkészíthető fogás, mellyel óriási meglepetést okozhatunk családunknak és szeretteinknek. A mandula a ponty és a bor tökéletes választás!

Hozzávalók

2 kg ponty,
5 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
1 deci vörösbor,
8 dkg vaj,
só, bors,
5 deci barnamártás.

Elkészítése

A pontyot lefejtjük a gerinccsontról, felszeleteljük, sózzuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a bort, majd a gerinccsontokból főzött a hallevet is, és fedő alatt pároljuk. Ha kész, a halat kiszedjük, a levét felforraljuk, belekeverjük a barnamártásba.

Hozzáadjuk az őrölt mandulát, mazsolát, sózzuk, borsozzuk és újra felforraljuk. A tűzről levéve beleaprítjuk a vajat, összekeverjük, és ráöntjük a halra.

Burgonyapürével tálaljuk.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Pár év és életveszélyessé válhat a torokgyulladás

Novemberben tartotta a WHO a Nemzetközi Antibiotikum Hetet, melyben a rezisztencia veszélyére és a megoldás…

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…
1 / 1 509

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!