NEM AKARTAM TÖBBET , DE EZ NAGYON DÖGÖS!
Mustáros pácban érlelt sertéskaraj parázsburgonyával, zellersalival
Van úgy, hogy az ember tényleg nem is vágyik másra. Az ünnepek alatt pedig tényleg remek ötlet Steffel Csaba ajánlata. Nincs vele túl sok macera, viszont isteni egy pohár borral – akár a vízparton üldögélve
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 6 ek mustár
- 80 dkg parázsburgonya
- 8 gerezd fokhagyma (lehet több is)
- 4 szál szárzeller
- 15 dkg datolyaparadicsom
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek fehérborecet
- borsikafű
- bors, só
Elkészítés:
A sertéskarajt felszeleteljük, enyhén klopfoljuk. A mustárt, borssal és borsikafűvel kikeverjük, majd a karajszeleteket alaposan bekenjük, „bemasszírozzuk” vele, aztán egy tálba étolajat öntünk, és a szeleteket szépen belepakoljuk úgy, hogy a szeletek ne lógjanak ki az olajból, tehát bepácoljuk. Legalább egy napig, frissen tartó fóliával letakarva, hűtőben érleljük. A szeleteket grillserpenyőben szépen megsütjük, megsózzuk.
Egyszerű spenótos rizottó ropogós lazacfalatokkal
Ez is az őrülten jó ételek készítőjének műve! Ez nem egy mai étkem csak valamiért (valószínűleg a lustaság) most osztom meg Veletek. Pár hete, amikor már kezdett eltelni mindenki a fincsi friss spenóttal, na akkor kaptam a drága szomszéd nénitől. Most viszont jól jön, egy kis pihi a cukkinik és a tökök közé… Steffel Csaba ismét valami remeket alkotott!
A parázsburgonyát (nem fontos meghámozni, de lehet) alaposan megmossuk, leszárítjuk. A tiszta és száraz burgonyákat egy serpenyőben vagy lábosban, közepes hőmérsékleten, „folyamatosan” mozgatva, addig pirítjuk, amíg a héja ráncosodni nem kezd ( ez kb.10 perc). Közben a foghagyma gerezdeket megpucoljuk, ügyelve arra, hogy a gerezd külső, fényes felületét ne sértsük meg (erre azért kell figyelni, mert így esetleges túlpirításkor nem, illetve nehezebben keseredik). A burgonya pirításának utolsó 1-2 percében hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket.
Hozzászólás zárolva.