GYOMORMELEGÍTŐ
Paradicsomleves, úgy magyarosan
Betűtésztával adták régen a menzán ezt a remekművet. Az én anyukám viszont mindig rizst főzött bele. Az első vicces volt, a második meg finom. Itt az én variációm!
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 2 dkg zsír vagy , 1,5 ek olaj
- 2 dkg liszt
- só
- babér– vagy zellerlevél
- cukor
Elkészítés:
Négy részbe várjuk a paradicsomokat, és a zöldes szárrészeket kivágjuk. Az egészet feltesszük ½ liter vízbe főzni. Ha a héja már lejön, az egészet összeturmixoljuk. Világos rántással és még 1 liter vízzel az egészet felengedjük, és csendes tűzön még rotyogtatjuk vagy 20 percig a cukorral, a sóval, a babér- vagy a zellerlevéllel. Betétnek adhatunk hozzá pirított zsemlekockát vagy 4 dkg főtt rizst.
Jó étvágyat!
Paradicsomos zöldségleves zöldbabbal, csirkemellel és baconnal
Csak egyszerűen! Így kell főzni. És hogy a legegyszerűbb? Nézzük meg, mi van itthon! Így ajánlja őrülten jó finomságát barátunk, Steffel Csaba! Van otthon zöldbabod? Na akkor kattanj rá!
Hozzászólás zárolva.