Facebook hozzászólás
922

SÖRÖSÖK AJÁNLJÁK KARÁCSONYRA

Szent Jakab kagyló argentin rákfarokkal

Pompás falatok kerülnek ki karácsonykor is a mediterrán konyhából. Sokan félnek belevágni ilyenkor valami újba, pedig nagyon megéri, és még egyszerű is! Ezzel a fogással például egyszer sikerült úgy elvarázsolnom a páromat, hogy onnantól sok fogásra már nem volt szükség! Próbáljátok ki, és lesz nektek is egy jó kis meglepetés!

Szent Jakab kagyló rákfarokkal, főcím, Kép: Magyar Sörgyártók Szövetsége
Kép: Pintér Árpád

Fontos, hogy a rákot és a kagylót mindig nagyon hirtelen süssük 160-180 Celsius fokra előmelegített serpenyőben, olívaolajon. Akár páncélban, akár anélkül sütjük, a lényeg, hogy éppen csak kérget kapjon!

Mit igyunk hozzá?
Üdén szénsavas világos ale típusú sört!

Extra tipp:
A serpenyőbe tehetünk fokhagymát, citromlevet, az elkészült fogásunkat pedig tálalhatjuk csíraválogatással és yuzu citromos olíva olajjal.

Karácsonyi mediterrán kagylóleves

Fekete kagyló, Kép: pixabay
Fekete kagyló, Kép: pixabay

Dubrovnikban kóstoltam először ezt a remek levest. Úgy gondolom, hogy karácsony közeledtével ez is egy kis különlegesség lehet a hétköznapokban. Szerencsére ma már nemcsak friss, hanem fagysztott fekete kagylót is lehet nálunk vásárolni, és a jó hírem az, hogy abból is nagyon finom lesz! Próbáld ki, ha szereted a tenger gyümölcseit, vagy csak szeretnél egy különlegességet tálalni a barátaidnak! Nagy meglepetés lesz! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!