FINI FALATOK A HÉTVÉGÉRE
Szezámmagos bundában sült sertéskaraj, burgonya és batátachipsszel, céklasalátával
Ó, te klasszikus rántotthusi! Sűrűn nem, de néha bizony nagyon jól tud esni egy aranyló színű, jó kis szaftos rántott hús. Szezámmaggal bolondítottam, és kipróbáltam a batátát, azaz édesburgonyát, hogy hogyan viselkedik chipsként. Jól vizsgázott!!!
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- himalája só
- panírmorzsa (gluténmentes vagy hagyományos)
- tojás
- rizsliszt (vagy búzaliszt)
- szezámmag
- zsiradék
- 3 nagyobb édesburgonya
- 6 nagyobb sárga burgonya
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd panírozzuk: rizsliszt (vagy búzaliszt)- tojás- szezámmaggal elkevert panírmorzsában. Felhevített, bő zsiradékban aranybarnára sütjük szép lassan, hogy finom puha és szaftos maradjon. Az édesburgonyákat és a sárga burgonyákat megpucoljuk, és uborkaszeletelőn vékony karikákra szeleteljük. Először az édesburgonyát sütöttem ki chipsnek, majd a sárga burgonyákat bő forró zsiradékban. Finom ropogósra sültek, enyhén átsóztam tálalás előtt. Anyukám által készített céklasalátával kínáltam.
Jó étvágyat kíván: Pammer Lívia
Márti citromos borjú bécsije
Rántott húst készíteni nem egy nagy dolog. Általában ezt mondják azok a háziasszonyok, akik, egyébként semmi mást nem tudnak főzni. Pedig ez sem annyira egyszerű. Példának mutatok most egy trükköt! Nemrég kaptam néhány fantasztikus szelet, csont nélküli borjúkarajt egy barátomtól. Íme, ez a csodás végeredmény! Igazi vasárnapi fogás!
Hozzászólás zárolva.