Facebook hozzászólás
456

Szilvás-mandulás pite

A pite sokak által csak almával ismert, de azt gondolnánk, a meleg nyári napokra nem igazán való. Az alábbi gyümölcsös verzió rácáfol erre.

Kép: SXC

Hozzávalók:

25 deka liszt,

25 deka cukor,

25 deka margarin,

5 tojás,

1 csomag vaníliás cukor,

15 deka szeletelt mandula,

60 deka szilva,

fél deci rum,

fahéjas porcukor.

Elkészítése:

A margarint kikeverjük a cukorral és a tojások sárgájával, a rummal és a vaníliás cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük.

A szilvaszemekből kivesszük a magokat, helyükre a zsiradék nélküli serpenyőben rózsaszínűre pirított mandulaszeleteket rakunk, „összecsukjuk” őket, majd egyenletesen elosztjuk a tészta tetején (kissé belenyomjuk a tésztába).

Előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, a tetejét meghintjük fahéjas porcukorra.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!