Facebook hozzászólás

ÜNNEPI FOGÁS

Szűzpecsenye bacon-köntöseben, mindenféle földi jóval

„Az elmúlt időszakban a fészen volt egy kis játék, egy “verseny”, ahol próbáltam az egyszerűséget előtérbe helyezni; ezért használtam olyan dolgot is, ami itthon nem. Jó szokásom szerint, az ízekkel és a (talán) meglepő párosításokkal játszottam egy picit. Mivel az ítészek találtak ennél jobbat, a játék további részében már nem veszek részt. Ezzel nincs is baj; a verseny egy ilyen játék és pont. Az étel amit akkor készítettem, viszont többet érdemel annál, hogy csak úgy elsüllyedjen.” Ezekkel a sorokkal ajánlotta ezt a pazar fogást az őrülten jó ételek szakértője, Steffel Csaba.

Szűz pecsenye, Kép: Steffel Csaba
Így fekszik a szűz, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, még langyos állapotában megpucoljuk, egy burgonyatörővel összetörjük, belekeverjük a sajtot, és az időközben apró kockákra vágott szárzellert, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, tálalásig melegen tartjuk.

A szűzpecsenyét megtisztítjuk, feldaraboljuk adagonként 3 darabra, megborsozzuk, majd 1-1 szelet baconba göngyöljük; egy serpenyőben, kevéske zsiradékon, mindkét oldaláról szépen megsütjük.

A vajat egy edényben megolvasztjuk, és fedő alatt, időnként bele-bele kevergetve puhára pároljuk a zöldségkeveréket, megsózzuk, és kakukkfűvel ízesítjük.

Tálaláskor a tányérra halmozzuk a „burgonyapürét” ráültetjük a baconba göngyölt szűzfalatokat, és szépen köré rendezzük a zöldséget. Igazi, friss hangulatú, ünnepi fogás!

Nyúlcomb és medvehagyma, avagy 5x gondoltam

Tejszínes, gombás, medvehagymás nyúlcomb, Kép: Stefffel Csaba
Kép: Stefffel Csaba

Tegnap pompás kis filézett nyúlcombra akadtam a boltban, gondoltam finom és legendás paprikást készítek belőle, galuskával. Aztán ahogy a sorok között bandukoltam, elém ugrott egy doboz akciós, kicsit idősebb, enyhén megbarnult sampipi gomba, gondoltam, akkor Bakonyi nyuszi lesz belőle.
Ma elmentem a zöldségeshez, és jé! már van medvehagyma, na akkor gondoltam pompás medvehagymás ragu lesz belőle, mondjuk tejszínnel. És végül nehogy nehogymá’ galuskával egyem – gondoltam -, inkább egy laza kis puliszkát dobok mellé, megpirítva, gondoltam… Na kérem, valahogy így készülnek Steffel Csaba ételei.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

30 fokos kánikula és markáns hidegfront

Az előttünk álló napok, meteogyógyászati szempontból rendkívül megterhelőek lesznek, a hétvégén extrém terhelés…

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!